Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


Εθνική Καταστροφή........
374 αναγνώστες
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015
12:18

Σήμερα θα γράψω την γνώμη μου, και  θα πω τα πράγματα ευγενικά αλλά με το όνομα τους:

(1)  Το ερώτημα του δημοψηφίσματος ερμηνεύεται ως εξής:
Το ΝΑΙ σημαίνει ΝΑΙ στην Ευρώπη, σημαίνει ότι θέλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια για να ανήκουμε εκεί. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μετά τις ενέργειες (δολιοφθορές ή ανοησίες) της κυβέρνησης μας θα μπορέσουμε ακόμα και με το ΝΑΙ να μείνουμε στην Ευρώπη.  
(2) Το ΟΧΙ σημαίνει ότι επιθυμούμε να γίνουμε μια απομονωμένη τριτοκοσμική "δημοκρατία" μονοκομματικού τύπου και μάλιστα με περισσότερες αναφορές στη Βόρεια Κορέα ή την Αλβανία του Εμβέρ Χότζα παρά στις "Ευρωπαϊκές Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες"

Αν ψηφισθεί το ΝΑΙ υπάρχουν τεράστια εμπόδια ανάμεσα στην έκφραση της λαϊκής βούλησης και την υλοποίηση της:
(1) Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι τελείως μη προβλέψιμη. Μπορεί ακόμα και να δούμε επιφανειακή αποδοχή της ετυμηγορίας και δολιοφθορά στην υλοποίηση ή και απευθείας δυναμική ανατροπή της λαϊκής ετυμηγορίας.
(2) Η αντίδραση της Ευρώπης είναι επίσης απρόβλεπτη διότι πλέον στην Ευρώπη συμμετέχουν λαοί που σταυρώνονταν επί δεκαετίες από τους ομοϊδεάτες της Ελληνικής κυβέρνησης, αυτοί δεν θα έχουν ιδιαίτερη υπομονή με ιδεοληψίες που θεωρούν ιδιαίτερα αποκρουστικές και επικίνδυνες. Όπως δεν θα δεχόντουσαν μια χώρα τζιχαδιστών στην ΕΕ έτσι δεν θα δεχόντουσαν και μια χώρα κομμουνιστών. Αυτό το κλίμα εμπεδώνεται με τις συχνές επισκέψεις και εκδηλώσεις στη Μόσχα των Ελλήνων πολιτικών και μας απομονώνει στην Ευρώπη.
(3) Είναι επίσης ακατανόητες στην Ευρώπη οι περισσότερες από τις κόκκινες γραμμές μας (πχ. κόκκινη γραμμή ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κόκκινη γραμμή η έκπτωση ΦΠΑ στη Μύκονο, την Σαντορίνη και την Ρόδο). Αν δεν σοβαρευτούμε και δεν καταργήσουμε όλες τις κόκκινες γραμμές που απλά εξυπηρετούν συγκεκριμμένη πελατεία δεν μπορεί ποτέ να φτάσουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση...

Όμως το δημοψήφισμα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα μας. Η χώρα έχει μπει σε ένα νέο διχασμό από τον οποίο δεν θα είναι εύκολο να υπάρξει διέξοδος. Είναι κρίσιμο ότι πολιτική εφεδρεία υπάρχει στη χώρα να αναπτυχθεί ώστε να συσπειρώσει γύρω της τον ΛΑΟ για να προλάβουμε μια τεράστια και επαχθέστατη περιπέτεια με συνέπειες εθνικές και κοινωνικές..

Σχόλια

30/06 12:36  cornelsen
«"Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά"»
Αντιθέτως, από όσα γράφεις στο άρθρο σου, μού φαίνεται ότι απλώς αναπαράγεις την τρέχουσα κοινότυπη συστημική προπαγάνδα.

Οι Δανοί ήταν βλάκες και εμείς ήμαστε έξυπνοι…
«Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2000 σε δημοψήφισμα ο λαός ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΕ (με 53% κατά της πρότασης) ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΔΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, και έτσι νόμισμά της είναι μέχρι σήμερα η δανική κορώνα»
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1
Και οι δικές μας ελίτ δεν είχαν καν την δημοκρατική ευαισθησία να μας ρωτήσουν αν θέλαμε την ΕΟΚ (1980), το Μάαστριχτ (1992) ή το ευρώ (2001). Δημοκρατία μπανανίας που κάνει και συγκεντρώσεις απαιτώντας να “μείνουμε Ευρώπη”.
01/07 07:42  zyzzx
Μια παρατηρηση.

Υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι γνωριζουν , νιωθουν και γραφουν το τι συμβαινει σημερα.
Και αυτοι που τα διαβαζουν εχουν σκαλωσει ακομα στο ονειρο της Δανιας του νοτου.

Καθημερινα παρατηρω αυτο το ανεξηγητο φαινομενο.

Καθημερινα , και τοσο συχνα , που αρχιζω να πιστευω πως ο Ελληνας ειναι δυσευρετος σημερα στην Ελλαδα.

Και η Ελλαδα μια χωρα χωρις συγκεκριμενο τοπο.

Ο χωρος μας δοθηκε χαριστικως , και εαν θελουμε τον ξεχναμε οριστικως.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις