Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


Να Φύγουν οι Προβληματικές Χώρες από το Ευρώ
1007 αναγνώστες
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011
12:13

Η οικονομική συγκυρία είναι αδιέξοδη για το ευρώ.

Οι ανάγκες των χωρών είναι τελείως διαφορετικές, οι Γερμανοί κλπ απαιτούν αύξηση επιτοκίων για να εξασφαλισθεί η σταθερότητα ενώ ο Νότος με την αύξηση των επιτοκίων οδηγείται σε επιταχυνόμενη διάλυση....

Η λύση είναι να αναγνωρισθεί επιτέλους ότι χωρές τόσο διαφορετικές μεταξύ τους δεν μπορεί να έχουν κοινό νόμισμα (Όσοι ισχυρίζονται ότι αρκεί να ανταλάξουμε πρωθυπουργό με τους Γερμανούς ώστε να διδαχθούν και αυτοί το αραλίκι, την ξάπλα, το καμάκι και την λαμογία είναι απλώς κακοήθεις!!!!!)

Το κοινό σύστημα Βορρά Νότου θα ήταν ίσως βιώσιμο αν υπήρχε κεντική δημοσιονομική διαχείρηση από υπευθύνους για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Επειδή όμως αποκλείεται τα ευρωπαικά κράτη να παραδώσουν ένα τόσο σημαντικό μέρος της κυριαρχίας τους πρέπει να αποχωρήσει από το κοινό νόμισμα η μια από τις δυο ομάδες χωρών. Και επειδή η αποχώρηση των αδυνάτων χωρών δεν είναι εφικτή για τους λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται πρέπει να αποχωρήσουν οι Βόρειοι.

Ας φύγουν λοιπόν από το ευρώ οι προβληματικές χώρες Γερμανία, Ολανδία, Φιλανδία κλπ.

 

Σχόλια

15/04 12:29  valinia1
Να φύγουν όλα τα μυρμίγκια να μείνουν μόνο τζίτζικες
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις