Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


Μείναμε με τον Μουτζούρη
792 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010
20:28

Αυτή είναι φίλοι μου η πραγματικότητα. Το 1981 στήθηκε ένα ιδιότυπο αεροπλανάκι που στηριζόταν στην υπόθεση ότι επειδή οι επόμενες γενιές δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν η σημερινή γενιά μπορεί να κατασπαταλά και να υπερχρεώνει τον τόπο εις υγείαν των κορόιδων που θα μείνουν στο τέλος με τον μουντζούρη.

Αφού λοιπόν οι Έλληνες της δεκαετίας 1980-1990 έδειξαν ότι έχουν αυτή την αντίληψη για την αλληλεγγύη των γενεών νομίζω ότι είναι πρέπον να προσαρμοσθεί το συνταξιοδοτικό σύστημα όχι μείώνοντας τις παροχές στο μέλλον αλλά διορθώνοντας τις παροχές των σημερινών συνταξιούχων ανάλογα με τις πραγματικές τους καταβολές στο σύστημα. Σίγουρα αυτή η θέση είναι σκληρή όμως σκεφτήτε ότι εσείς που θα πληρώσετε τις συντάξεις των σήμερα ασφαλισμένων όταν φτάσετε στο ταμείο μάλλον δεν θα πάρετε επί της ουσίας σύνταξη.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει αυτοί που κατασπατάλησαν και καταχρέωσαν το κράτος να λαμβάνουν τώρα παχυλές συντάξεις ανάλογες της σπατάλης που έγινε κατά τον εργασιακό τους βίο και  τα κορόιδα που έμειναν τώρα με τον μουντζούρη να μην πάρουν ποτέ σύνταξη.

Τώρα όμως το Ελληνικό αεροπλανάκι κατερρίφθη -- η πυραμίδα τελείωσε.

Σχόλια

14/03 00:57  konstantinou themis
Ohi mono den prepi na paroun sintaksi ala na plironoun mehri na pethanoun ehoun mazepsi arketa hrimata
14/03 21:36  geokalp
να καταργηθεί αμέσως η κοινωνική ασφάλιση, το συνταξιοδοτικό σύστημα και οτιδήποτε κοινωνικό ή ανταποδοτικό!
όσοι έχουν δώσει λεφτά να τους επιστραφούν (με την έκδοση ομολόγων) και να τελειώσει το παραμύθι μια για πάντα!
[Φρηντμαν, νομίζω 2007]
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις