Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


Ντροπή 500 εκατ. εργατικοί άνθρωποι να μην μπορείτε να συντηρήσετε 10 εκατ. τεμπέληδες
994 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010
14:41

Ντροπή 500 εκατ. εργατικοί άνθρωποι να μην μπορείτε να συντηρήσετε 10 εκατ. τεμπέληδες

Με αυτό το σχόλιο να υποδεχθούμε τους Ευρωπαίους και να τους δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι:

(1) Δεν πρόκειται να πάρουμε κανένα μέτρο (ως γνωστόν του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει)

(2) Θεωρούμε αυταπόδεικτο ότι εμείς θα παίρνουμε σύνταξη στα 47 μετά από 15 χρόνια 3ωρης και τριήμερης εργασίας ενώ οι Γερμανοί που δεν έχουν φαντασία ας δουλεύουν μέχρι τα 67. Άλλωστε και να μην δούλευαν τι θα έκαναν; (ως γνωστόν μόνο εμείς ξέρουμς από αραλίκι, καμάκι, καλοπέραση κλπ)

(3) Και να προσέχουν διότι αν τσαντιστούμε θα πάμε στο ΔΝΤ και θα τινάξουμε το Ευρώ στον αέρα. (Τι αξία έxει ένα διεθνές αποθεματικό νόμισμα που οι χώρες που το έχουν πτωχεύουν;) Ας πρόσεχαν πριν μας βάλουν στην ΕΟΚ, τώρα που μας έβαλαν ας υποστούν τις συνέπειες..................

................................................................................................

Έτσι αντιλαμβάνομαι πολλές από τις θέσεις Ελληνων πολιτικών και δημοσιογράφων που ακούω στην τηλεόραση.

 

Σχόλια

26/02 20:45  cornelsen
Θάπρεπε να γνωρίζεις ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι από τούς πιό σκληρά εργαζόμενους στην ΕΕ. Και πιό κακοπληρωμένοι. Δεν είναι δύσκολο -ρίχνοντας μιά ματιά γύρω σου- να δεις πόσοι εργάζονται απλήρωτες υπερωρίες, πόσοι μισθωτοί (ΙΥ και ΔΥ) κάνουν δεύτερη εργασία και πόσοι μικρομαγαζάτορες χτυπάνε 12ωρα στο μαγαζί τους. Κι όχι για να πλουτίσουν αλλά για να επιβεβαιώσουν.
Αν κάποιοι συνταξιοδοτούνται στα 47 (για τις γυναίκες δόθηκε ως κίνητρο για να βγουν στην παραγωγή, άρα δεν φταίνε οι ίδιες) γι' αυτό φταίνε όσοι τούς έβγαλαν σε πρόωρη σύνταξη. Όσο για την 3ωρη εργασία αυτή δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη παρά μόνον αν ξεπεράσει την ηλικία των 100 ετών.
26/02 20:46  cornelsen
διόρθωση: επιβιώσουν αντί επιβεβαιώσουν
26/02 21:42  coldplay
Πραγματικα ειναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ να μην μπορουν να θρεψουν 10 εκατ στοματα...
26/02 22:18  Λουκρητια
Σωστος ο cornelsen!Ειναι μυθος οτι ειμαστε τεμπεληδες συνολικα ως λαος.Εχουμε,βεβαια,και τους "τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας",που δεν ειναι αλλοι απο καποιους "πονηρους" που βολευτηκαν σε θεσεις αργομισθιας κι επιβιωνουν εις βαρος των υπολοιπων,οι οποιοι δεν σηκωνουν κεφαλι ολη μερα.
26/02 22:52  jerri
Κοίτα, σίγουρα υπάρχουν κάποιοι αραχτοί βισματίες σε θέσεις αργομισθίας, που λέει και η Λούκρη...
Υπάρχουν και πολλοί συνταξιούχοι, κάθε ηλικίας...
Πρόσθεσε και όσους δουλεύουν τρεις μήνες και αράζουν 9...
Είναι εκρηκτικό το μίγμα...
Τους άλλους, που είναι οι πολλοί, ποιος τους λογαριάζει...;
26/02 23:54  cornelsen
Δεν υπάρχουν μισθωτοί που αράζουν 9 μήνες. Με τι εισόδημα θα ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους; Και με τι ένσημα θα πάρουν σύνταξη; Τέτοιοι τύποι βρίσκονται σε άλλες οικονομικές τάξεις. Τοκιστές και σουλατσαδόροι, εισοδηματίες, παρατρεχάμενοι πολιτικών και πολιτικάντηδων, αρπακολλητζήδες και κοινωνικά παράσιτα.
27/02 09:15  nhad
1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους εργαζομένους, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Μαζικές προσλήψεις τώρα – Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή και με δικαιώματα εργασία για όλους. Κανένας ωρομίσθιος ή ελαστικά εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών
Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα - Ρέππα – Πετραλιά. Να δοθούν τώρα πίσω όλα τα κλεμμένα
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν και για όλους αναβαθμισμένη παιδεία, υγεία και πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
(Από την ανακοίνωση του Συντονιστικού Σωματείων και εργαζομένων Ν. Κυκλάδων,
http://www.apopsy.gr/2010/t_255/eid_01.htm )
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις