Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


Οι Τραπεζικοί Προκαλούν την Κοινωνία
1831 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009
15:27

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι που και αυτοί συντηρούνται χάρις στα 28 δις τπου Ελληνικού λαού πέτυχαν τα παρακάτω προκλητικά νέα προνόμια

(1) Αυήσεις 5,5% έναντι αρνητικού πληθωρισμού!!!!!!!!!!

(2) Επίδομα πολυετίας από το πρώτο έτος!!!!!!!!

(3) Ουσιαστική Μονιμότητα!!!!!!!!

Επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ομάδες που απομυζούν τον ιδιωτικό τομέα δηλαδή Δημόσιο και Τράπεζες δεν μπορεί να μας προκαλούν με τέτοιες  παροχές.

 
ΟΜΕΔ: αύξηση 5,5% στους μισθούς τραπεζικών υπαλλήλων

Της Χριστινας Kοψινη

Παρέμβαση για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στον τραπεζικό κλάδο έκανε χθες ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, παράλληλα με την έκδοση της απόφασης του αρμόδιου διαιτητή για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στις τράπεζες.

Η δεύτερη κατά σειρά διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ που κοινοποιήθηκε χθες δικαιώνει την τακτική της ΟΤΟΕ, καθώς για το 2009 προβλέπονται αυξήσεις 5,5% στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου. Οι βασικοί μισθοί για κάθε κατηγορία προσωπικού (κύριο, βοηθητικό και καθαριότητας) αυξάνονται από 4.6.09 σε ποσοστό 3%, ενώ ποσοστό 2,5% θα υπολογιστεί την 1η Οκτωβρίου επί των μισθών που θα έχουν διαμορφωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, αυξάνεται από 1,80% σε 1,85% κατ’ έτος το επίδομα πολυετίας και ενισχύονται οι εργαζόμενοι με μικρή προϋπηρεσία, αφού το επίδομα θα υπολογίζεται πλέον με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους, αντί της τριετίας.

Αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση της Διαιτησίας στην ανοιχτή –για τις τράπεζες– υπόθεση της απασχόλησης. Συγκροτείται διμερής επιτροπή με αντικείμενο τη μελέτη του ενδεχομένου μετατροπής της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε αιτιώδη. Μετατροπή η οποία κάνει πιο δύσκολη τη δικαιολόγηση των απολύσεων εάν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Ο ΟΜΕΔ ορίζει ότι η Επιτροπή θα είναι επταμελής. Από έναν εκπρόσωπο θα έχουν η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, η Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών και ο ΣΕΒ. Τρία μέλη θα ορίσει η ΟΤΟΕ, ενώ σε περίπτωση διαφωνίας για τον πρόεδρο θα ζητηθεί να αναλάβει τον σχετικό ρόλο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ή πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους το οποίο θα υποδείξει ο κ. Προβόπουλος. Η επιτροπή πρέπει να συγκροτηθεί εντός τριμήνου και να καταλήξει σε πόρισμα εντός εξαμήνου, προκειμένου να ληφθεί υπόψη στη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της επόμενης συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Η ΟΤΟΕ, ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της διαιτησίας, με ανακοίνωσή της κάλεσε χθες τις τράπεζες «να αντιληφθούν τις ανάγκες της εποχής και να κλείσουν με δική τους πρωτοβουλία τον κύκλο της αντιπαράθεσης όπου οδήγησαν οι πρακτικές τους».

Πάντως, οι εξελίξεις στη διαμάχη τραπεζών - ΟΤΟΕ για τη σύμβαση δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς εκκρεμούν οι δικαστικές προσφυγές των εργοδοτικών ενώσεων και των τραπεζών κατά των αποφάσεων του ΟΜΕΔ. Ομως, η πιο ενδιαφέρουσα σελίδα αυτής της υπόθεσης αφορά την αλλαγή της διάταξης που ορίζει το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής τραπεζών για την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΓΤΕ ΕΜΠ ΕΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις