Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


Προς Θεού να μην Γίνει Απόσυρση Αυτοκινήτων
1088 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009
14:22

Ακούγεται πάρα πολύ τελευταία η ιδέα να γίνει απόσυρση αυτοκινήτων όπως είχε γίνει και παλαιότερα.

Προς Θεού να μην γίνει! Μόνο Ανθέλληνες, Έμποροι Αυτοκινήτων και οι Πολιτικοί που το προτείνουν έχουν να οφεληθούν από αυτό το μέτρο.

Όπως όλοι ξέρουμε το αυτοκίνητο στην Ελλάδα είναι μια ρηχή εισαγωγική μπίζνα. Αν γίνει απόσυρση θα σταματήσει τελείως η δραστηριότητα σε πολλούς άλλους τομείς δραστηριότητας που έχουν σημαντικό βάθος στην Ελληνική οικονομία. Για παράδειγμα η οικοδομή στηρίζει χιλιάδες επαγγέλματα και βιομηχανίες, ακόμα και άλλες μορφές εμπορίου εισαγωγικού έχουν σημαντικά μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα (γιατί έχουν σημαντικότερα περιθόρια και αντίστοιχα άπασχολούν αναλογικά περισσότερους εργαζομένους, χρησιμοποιούν χώρους κλπ)

Με την απόσυρση για κάθε ευρώ που θα δαπανάται για νέα αυτοκίνητα το 95% θα χάνεται για την Ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα τεράστια ποσά να εκρρέουν και να επιτείνουν την ύφεση.

Ήδη τα 28 δις των τραπεζών διετέθηκαν προς λάθος κατεύθυνση ας μην γίνει και αυτό το σφάλμα γιατί σε λίγο ο Θεός της Ελλάδας δεν θα φτάνει για να μας σώσει από τις μα...ες μας...........

Σχόλια

06/03 16:41  
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
20 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις