Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


1138 αναγνώστες
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009
12:22

Στο πρόσφατο Ανοιχτό Φόρουμ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι απορεί με την κυβέρνηση που μέσα σε αυτή την κρίση βρήκε να ενισχύσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Είναι βέβαια προκλητικό για τον περισσότερο κόσμο και τις χιλιάδες τωρινούς και μελλοντικούς ανέργους να φθηναίνουν τα  SUV όμως το μεγάλο πρόβλημα αυτού του μέτρου είναι ότι είναι έντονα υφεσιακό και κατά συνέπεια καταστροφικό για την Ελλάδα.

Μετρήστε συνέπειες:

(1) όλοι οι πωλητές μεταχειρισμένων επαγγελματίες ή περιστασιακοί τελείωσαν

(2) Η αξία των οχημάτων μας μηδενίστηκε (αυτό δεν έχει επίπτωση στην κατανάλωσή;)

(3) Ότι χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα για κατανάλωση θα διοχετευτούν σε νέα πολύτελή αυτοκίνητα με αποτέλεσμα βαθειά ύφεση σε όλους τους άλλους τομείς.

(4) Τα χρήματα για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα χάνονται τελείως για την Ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει καμία σχεδόν ελληνική προστιθέμενη αξία και η λίγη που υπάρχει παει σε δέκα οικογένειες μεγαλοεισαγωγέων. Αντίστοιχα αν τα χρήματα αυτά είχαν διοχετευθεί στην οικοδομή θα δούλευαν χιλιάδες ειδικότητες...

Δυστυχώς μας κυβερνούν κάποιοι κύριοι που από τα φυλασσόμενα από αστυνομικούς κάστρα τους στην Εκάλη δεν καταλαβαίνουν που πάει ο τόπος και δεν βλέπουν ότι αν δεν παρθούν σοβαρά μέτρα στήριξης της εργασίας στην Ελλάδα ο λάος θα καταλήξει σε συσσίτια στις γωνιές των δρόμων....

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
899 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009
17:43

Επιτέλους η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας!

Συγκεκριμμένα αποφάσισε να περιορισθεί το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις και να εξασφαλισθεί το μεροκάματο των εργαζόμενων στη Mercedes, στη Daimler, στη Ford κλπ.

Αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος που σπεύδουμε να σώσουμε τους άλλους ενώ το σπίτι μας βουλιάζει.

Καλά αυτοί που εισηγήθηκαν αυτό το μέτρο δεν καταλαβαίνουν ότι αν διοχετευθούν χρήματα στην αγορά αυτοκινήτων σήμερα θα είναι καταστροφικό για όλους τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας...

Εμείς πάντως τα έχουμε ήδη γράψει (βλέπε παρακάτω) και τα έχουμε χαρακτηρίισει όπως πρέπει (δηλαδή Μα..κιες)

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
875 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009
13:50

Φαίνεται ότι το blog μας διαβάζεται .

Στην πρόσφατη ομιλία του στη εκδήλωση της Ενώσης Πιστοποιημένων Αναλυτών ο Δρ Αντώνης Σβορώνος είπε:

Τα 28 δις των φορολογουμένων κατά την γνώμη μου έπρεπε να διοχετευθούν στην οικονομία μέσω άλλων μηχανισμών που θα ενθάρρυναν κάποιους να ξοδέψουν, να επενδύσουν και να κινήσουν την αγορά, δηλαδή τα χρήματα έπρεπε να πάνε σε κάποιους που θα επεδείκνυαν  - στο βαθμό του δυνατού - αντικυκλική συμπεριφορά. Υπάρχει ένα blog που υποστηρίζει ότι πρέπει να εντοπίσουμε τους πιο ξέφρενους καταναλωτές ανάμεσα μας και να εγγυηθούμε τις κάρτες τους χωρίς όριο. Βεβαίως αυτό είναι αστεϊσμός ανάλογος της δήλωσης Bernakee  ότι πρέπει να πετάμε λεφτά με ελικόπτερα.  

 

Είναι νομίζω προφανές ότι ο ομιλητής αναφέρεται στο blog μας και στην πρόταση:

 

(4) Ακόμα για να σωθεί η οικονομία μας θα δεχόμουνα να μοιράσει το δημόσιο σε χιλιάδες ξανθές χαζογκόμενες απεριόριστες πιστωτικές κάρτες. Αυτές θα κινήσουν το χρήμα ενώ οι γεροντοκόρες των τραπεζών ήδη το θάβουν.(Αν απορείτε για το πως τελικά οι ξανθές χαζογκόμενες θα πληρώσουν τις κάρτες μην ανησυχείτε οι ξανθές χαζογκόμενες πάντα βρίσκουν λεφτά....)

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
910 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009
15:38

Δυστυχώς οι επικεφαλής του οικονομικού τομέα και οι πολιτικοί μας παρουσιάζουν τέλεια αδράνεια. Η αδρ'ανεια αυτή οφείλεται σε αδυναμία να υιοθετήσουν καινοτόμα μέτρα και να σκεφτούν - όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες - out of the box.

Και όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να γίνουν, χωρίς σημαντικό κόστος και που μπορεί να σώσουν την κατάσταση:

(1) Τα χρήματα που δόθηκαν στις τράπεζες δεν πιάνουν τόπο. Πρέπει λοιπόν οι μεν προνομιούχες μετοχές να γίνουν άμεσα κοινές και τα υπόλοιπα να επιστραφούν....

(2) Με τα επιστρεφόμενα χρήματα το Δημόσιο να κάνει κινήσεις για να ενισχυθεί η κίνηση στην αγορά. Για παράδειγμα να δώσει ομόλογα στους προμηθευτές που χρωστά χρήματα, να υιοθετήσει σημαντικά μέτρα στήριξης των ΜμΕ κλπ.

(3) Ακόμα και την ιδιωτική κατανάλωση μπορεί να στηρίξει το Δημόσιο πχ να δώσει περισσότερα χρήματα για διακοπές μέσω εργατικής εστίας, να τονώσει προγράμματα εργατικών κατοικιών κλπ.

(4) Ακόμα για να σωθεί η οικονομία μας θα δεχόμουνα να μοιράσει το δημόσιο σε χιλιάδες ξανθές χαζογκόμενες απεριόριστες πιστωτικές κάρτες. Αυτές θα κινήσουν το χρήμα ενώ οι γεροντοκόρες των τραπεζών ήδη το θάβουν.(Αν απορείτε για το πως τελικά οι ξανθές χαζογκόμενες θα πληρώσουν τις κάρτες μην ανησυχείτε οι ξανθές χαζογκόμενες πάντα βρίσκουν λεφτά....)

(5) Επίσης για να τονωθεί και ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν έχουμε παρά να καταργήσουμε όλους τους ελέγχους για την προέλευση των χρημάτων στις συναλλαγές και τις τραπεζικές καταθέσεις. (μην βιαστείτε να μου πείτε ότι έχουμε δεσμεύσεις σε αυτόν τον τομέα -- όλα γίνονται). Αν λοιπόν καλέσουμε όλους τους μαφιόζους, λαθρέμπορους, εμπόρους όπλων κλπ να φέρουν με ασφάλεια και χωρίς καμία ανησυχία τα λεφτά τους στην Ελλάδα για να τα ξεπλύνουν εμείς θα γλυτώσουμε από την κρίση

Ανυπομονώ για να δω ποιές από τις προτάσεις μου θα υιοθετηθούν από την σοβαροφανή ηγεσία μας.

Παρακαλώ γράψτε τα σχόλια σας..............

Αξιολογήστε το άρθρο 
10 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1088 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009
14:22

Ακούγεται πάρα πολύ τελευταία η ιδέα να γίνει απόσυρση αυτοκινήτων όπως είχε γίνει και παλαιότερα.

Προς Θεού να μην γίνει! Μόνο Ανθέλληνες, Έμποροι Αυτοκινήτων και οι Πολιτικοί που το προτείνουν έχουν να οφεληθούν από αυτό το μέτρο.

Όπως όλοι ξέρουμε το αυτοκίνητο στην Ελλάδα είναι μια ρηχή εισαγωγική μπίζνα. Αν γίνει απόσυρση θα σταματήσει τελείως η δραστηριότητα σε πολλούς άλλους τομείς δραστηριότητας που έχουν σημαντικό βάθος στην Ελληνική οικονομία. Για παράδειγμα η οικοδομή στηρίζει χιλιάδες επαγγέλματα και βιομηχανίες, ακόμα και άλλες μορφές εμπορίου εισαγωγικού έχουν σημαντικά μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα (γιατί έχουν σημαντικότερα περιθόρια και αντίστοιχα άπασχολούν αναλογικά περισσότερους εργαζομένους, χρησιμοποιούν χώρους κλπ)

Με την απόσυρση για κάθε ευρώ που θα δαπανάται για νέα αυτοκίνητα το 95% θα χάνεται για την Ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα τεράστια ποσά να εκρρέουν και να επιτείνουν την ύφεση.

Ήδη τα 28 δις των τραπεζών διετέθηκαν προς λάθος κατεύθυνση ας μην γίνει και αυτό το σφάλμα γιατί σε λίγο ο Θεός της Ελλάδας δεν θα φτάνει για να μας σώσει από τις μα...ες μας...........

Αξιολογήστε το άρθρο 
20 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 5 από 6<123456>

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις