Οικονομική Κρίση
Δεν είναι στραβός ο γυαλός... Εμείς Αρμενίζουμε Στραβά
Λίγα λόγια για εμένα
Το Blog αυτό συμπληρώνεται από ένα οικονομολόγο με σπουδές στην Αμερική που περιλαμβάνουν και διδακτορικό δίπλωμα σε ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Ανατολικής Ακτής. Περιλαμβάνει κυρίως ασυνήθιστες σκέψεις και ιδέες που δεν διατυπώνονται συχνά στην Ελλάδα γιατί αντίκεινται στα "γενικώς αποδεκτά". Το Blog αυτό λοιπόν παραμένει ανώνυμο για τον φόβο των Ιουδαίων.......
(διαβάστε περισσότερα)


965 αναγνώστες
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010
11:48

Ακουσα ότι γνωστή ξανθειά μοντέλα προσεφέρθει να γυρίσει νέο Video με συμπρωταγωνιστές γνωστούς πολιτικούς. Τα έσοδα θα προσφερθούν στο ταμείο για την μείωση του Δημοσίου Χρέους. Η Βουλη αξιολογώντας την ευγενή προσφορά θα της απονείμει ανώτατη τιμητική διάκριση.

Επιτέλους στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες που παράγουν πλούτο.

Ας μην ξανακουστούν ανέκδοτα για ξανθειές ποτέ.

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
4 ψήφοι

 Εκτύπωση
963 αναγνώστες
11 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010
11:35

Φίλοι μου το θέμα δεν είναι ποιός ...(Beep) .... την Τζούλια

αλλά ποιός .... (beep) ... την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Διαλέξτε:

Οι πολιτικοί,

Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Οι Προμηθευτές του Δημοσίου

Οι Ξένοι (γενικώς)

Η ΕΚΤ

Το ΔΝΤ

Η Ευρωπαική Επιτροπή

ΟΙ Κερδοσκόποι

Το κεφάλαιο

Η Βλακεία και η Απρονοησία των Ελλήνων

 

Εμένα την απάντηση μου την ξέρετε.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
994 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010
14:41

Ντροπή 500 εκατ. εργατικοί άνθρωποι να μην μπορείτε να συντηρήσετε 10 εκατ. τεμπέληδες

Με αυτό το σχόλιο να υποδεχθούμε τους Ευρωπαίους και να τους δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι:

(1) Δεν πρόκειται να πάρουμε κανένα μέτρο (ως γνωστόν του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει)

(2) Θεωρούμε αυταπόδεικτο ότι εμείς θα παίρνουμε σύνταξη στα 47 μετά από 15 χρόνια 3ωρης και τριήμερης εργασίας ενώ οι Γερμανοί που δεν έχουν φαντασία ας δουλεύουν μέχρι τα 67. Άλλωστε και να μην δούλευαν τι θα έκαναν; (ως γνωστόν μόνο εμείς ξέρουμς από αραλίκι, καμάκι, καλοπέραση κλπ)

(3) Και να προσέχουν διότι αν τσαντιστούμε θα πάμε στο ΔΝΤ και θα τινάξουμε το Ευρώ στον αέρα. (Τι αξία έxει ένα διεθνές αποθεματικό νόμισμα που οι χώρες που το έχουν πτωχεύουν;) Ας πρόσεχαν πριν μας βάλουν στην ΕΟΚ, τώρα που μας έβαλαν ας υποστούν τις συνέπειες..................

................................................................................................

Έτσι αντιλαμβάνομαι πολλές από τις θέσεις Ελληνων πολιτικών και δημοσιογράφων που ακούω στην τηλεόραση.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
14 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1832 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009
15:27

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι που και αυτοί συντηρούνται χάρις στα 28 δις τπου Ελληνικού λαού πέτυχαν τα παρακάτω προκλητικά νέα προνόμια

(1) Αυήσεις 5,5% έναντι αρνητικού πληθωρισμού!!!!!!!!!!

(2) Επίδομα πολυετίας από το πρώτο έτος!!!!!!!!

(3) Ουσιαστική Μονιμότητα!!!!!!!!

Επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι ομάδες που απομυζούν τον ιδιωτικό τομέα δηλαδή Δημόσιο και Τράπεζες δεν μπορεί να μας προκαλούν με τέτοιες  παροχές.

 
ΟΜΕΔ: αύξηση 5,5% στους μισθούς τραπεζικών υπαλλήλων

Της Χριστινας Kοψινη

Παρέμβαση για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στον τραπεζικό κλάδο έκανε χθες ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, παράλληλα με την έκδοση της απόφασης του αρμόδιου διαιτητή για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στις τράπεζες.

Η δεύτερη κατά σειρά διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ που κοινοποιήθηκε χθες δικαιώνει την τακτική της ΟΤΟΕ, καθώς για το 2009 προβλέπονται αυξήσεις 5,5% στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου. Οι βασικοί μισθοί για κάθε κατηγορία προσωπικού (κύριο, βοηθητικό και καθαριότητας) αυξάνονται από 4.6.09 σε ποσοστό 3%, ενώ ποσοστό 2,5% θα υπολογιστεί την 1η Οκτωβρίου επί των μισθών που θα έχουν διαμορφωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, αυξάνεται από 1,80% σε 1,85% κατ’ έτος το επίδομα πολυετίας και ενισχύονται οι εργαζόμενοι με μικρή προϋπηρεσία, αφού το επίδομα θα υπολογίζεται πλέον με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους, αντί της τριετίας.

Αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση της Διαιτησίας στην ανοιχτή –για τις τράπεζες– υπόθεση της απασχόλησης. Συγκροτείται διμερής επιτροπή με αντικείμενο τη μελέτη του ενδεχομένου μετατροπής της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου σε αιτιώδη. Μετατροπή η οποία κάνει πιο δύσκολη τη δικαιολόγηση των απολύσεων εάν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Ο ΟΜΕΔ ορίζει ότι η Επιτροπή θα είναι επταμελής. Από έναν εκπρόσωπο θα έχουν η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, η Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών και ο ΣΕΒ. Τρία μέλη θα ορίσει η ΟΤΟΕ, ενώ σε περίπτωση διαφωνίας για τον πρόεδρο θα ζητηθεί να αναλάβει τον σχετικό ρόλο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ή πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους το οποίο θα υποδείξει ο κ. Προβόπουλος. Η επιτροπή πρέπει να συγκροτηθεί εντός τριμήνου και να καταλήξει σε πόρισμα εντός εξαμήνου, προκειμένου να ληφθεί υπόψη στη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της επόμενης συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο.

Η ΟΤΟΕ, ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα της διαιτησίας, με ανακοίνωσή της κάλεσε χθες τις τράπεζες «να αντιληφθούν τις ανάγκες της εποχής και να κλείσουν με δική τους πρωτοβουλία τον κύκλο της αντιπαράθεσης όπου οδήγησαν οι πρακτικές τους».

Πάντως, οι εξελίξεις στη διαμάχη τραπεζών - ΟΤΟΕ για τη σύμβαση δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς εκκρεμούν οι δικαστικές προσφυγές των εργοδοτικών ενώσεων και των τραπεζών κατά των αποφάσεων του ΟΜΕΔ. Ομως, η πιο ενδιαφέρουσα σελίδα αυτής της υπόθεσης αφορά την αλλαγή της διάταξης που ορίζει το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής τραπεζών για την έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΓΤΕ ΕΜΠ ΕΤΕ
Αξιολογήστε το άρθρο 
8 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1408 αναγνώστες
9 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009
11:46

Επαναλαμάνουμε το παρακάτω άρθρο διότι βεβαίως είναι και πάλι επίκαιρο με την νέα εξυπνάδα που ετοιμάζεται...........

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στις 9-4-09. Ήδη η εντύπωση μου είναι ότι η βαρύτητα της ύφεσης επιδεινώθηκε σημαντικά από την προηγούμενη σειρά μέτρων. Τα νεώτερα θα οδηγήσουν με βεβαιότητα την υπόλοιπη οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση από την οποία θα δυσκολευτούμε πολύ να ανακάμψουμε.

Στο πρόσφατο Ανοιχτό Φόρουμ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι απορεί με την κυβέρνηση που μέσα σε αυτή την κρίση βρήκε να ενισχύσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων.

Είναι βέβαια προκλητικό για τον περισσότερο κόσμο και τις χιλιάδες τωρινούς και μελλοντικούς ανέργους να φθηναίνουν τα  SUV όμως το μεγάλο πρόβλημα αυτού του μέτρου είναι ότι είναι έντονα υφεσιακό και κατά συνέπεια καταστροφικό για την Ελλάδα.

Μετρήστε συνέπειες:

(1) όλοι οι πωλητές μεταχειρισμένων επαγγελματίες ή περιστασιακοί τελείωσαν

(2) Η αξία των οχημάτων μας μηδενίστηκε (αυτό δεν έχει επίπτωση στην κατανάλωσή;)

(3) Ότι χρήματα υπάρχουν διαθέσιμα για κατανάλωση θα διοχετευτούν σε νέα πολύτελή αυτοκίνητα με αποτέλεσμα βαθειά ύφεση σε όλους τους άλλους τομείς.

(4) Τα χρήματα για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα χάνονται τελείως για την Ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει καμία σχεδόν ελληνική προστιθέμενη αξία και η λίγη που υπάρχει παει σε δέκα οικογένειες μεγαλοεισαγωγέων. Αντίστοιχα αν τα χρήματα αυτά είχαν διοχετευθεί στην οικοδομή θα δούλευαν χιλιάδες ειδικότητες...

Δυστυχώς μας κυβερνούν κάποιοι κύριοι που από τα φυλασσόμενα από αστυνομικούς κάστρα τους στην Εκάλη δεν καταλαβαίνουν που πάει ο τόπος και δεν βλέπουν ότι αν δεν παρθούν σοβαρά μέτρα στήριξης της εργασίας στην Ελλάδα ο λάος θα καταλήξει σε συσσίτια στις γωνιές των δρόμων....

Αξιολογήστε το άρθρο 
12 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 4 από 6<123456>

Σχετικά με το blog
Σκέψεις για την Ελληνική οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις